Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

E-businessboard | January 16, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Blockchain, een nieuw organisatieparadigma

Blockchain, een nieuw organisatieparadigma

Niet de elektrische auto’s van Tesla of de omstreden taxidienst Uber zijn de toekomst, maar geëmancipeerde auto’s die op eigen houtje zakendoen. Dit is de visie van Mike Hearn, een voormalig ingenieur van Google, voormalig ontwikkelaar achter Bitcoin en een wereldwijde autoriteit op blockchaingebied. Hearn gaat er in zijn theoretische experiment van uit dat zelfrijdende auto’s in de toekomst volledig normaal zijn en dat de meeste mensen daardoor niet langer zelf een auto bezitten. Als die zelfrijdende taxi’s bovendien niet langer eigendom zijn van een groot bedrijf maar volledig autonoom werken, worden ook de ritten goedkoper. Echt interessant wordt het als die autonome auto’s helemaal naar onze wensen geprogrammeerd kunnen worden. Hearn: “We kunnen ze zo programmeren dat ze een heel klein beetje winst mogen maken, maar geen excessieve hoeveelheden. We kunnen zo de meest morele en sociaalvoelende kapitalisten ooit maken.”


Lees meer over: Blockchain, een nieuw organisatieparadigma.

Submit a Comment