Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

E-businessboard | January 16, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Researchers vinden manier om 4D te printen: 3D plus tijd

Researchers van de Georgia Institute of Technology hebben een manier ontwikkeld om structuren te 3D printen die van vorm kunnen veranderen als ze opgewarmd worden. Dat werkt doordat ze een systeem hebben bedacht dat ‘tensegrity’ heet, waarbij buisjes en kabels helemaal in elkaar gepakt kunnen worden en daarna uit elkaar ‘springen’ als ze verwarmd worden.

De structuren zijn enorm sterk (ook al ziet dat niet zo uit op het eerste gezicht) en doordat ze ingepakt vervoerd kunnen worden lenen ze zich extreem goed voor transport naar de ruimte, waar elke kilo en kubieke centimeter tienduizenden euro’s kost.

Lees meer

Submit a Comment