Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

E-businessboard | December 13, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Snapchat groeit niet hard genoeg, slechte cijfers afgestraft

Snap, het bedrijf achter Snapchat en de Spectacles, lijkt in een neerwaartse spiraal terechtgekomen te zijn. Het bedrijf maakte de cijfers bekend over het tweede kwartaal van 2017 en hoewel het aantal dagelijkse actieve gebruikers is gestegen met dik 7 miljoen tot 173 en de omzet steeg naar 181 miljoen dollar was het niet genoeg naar de smaak van investeerders en analisten.

Het is de vloek van een beursgenoteerd bedrijf zijn: elk tegenvallend cijfer wordt uitvergroot en drukt de prijs van je aandelen. Snap zakte op de beurs nog verder door, waardoor het nu nog maar iets meer dan de helft waard is dan toen het aandeel werd uitgegeven, niet heel lang geleden. Daarnaast maakt Snap ook gewoon verlies, en ten opzichte van vorig jaar ook nog flink meer: dit kwartaal werd 443 miljoen dollar in de min afgesloten.

Te klein

Om het allemaal in perspectief te zetten: Snapchat heeft nu ongeveer even veel gebruikers als Twitter. Instagram Stories alleen al is flink groter dan Snapchat is, laat staan Instagram als dienst zelf. Dat zet het in een lastige positie, dus het is te hopen dat de Spectacles business heel hard gaat aantrekken zodat er op die manier geld verdiend kan worden, of dat de geruchten over een overname door Google’s moedermaatschappij Alphabet waar blijken. Die hebben, als het zo door gaat met Snap, straks een koopje.

[Afbeeldingen © ilovemayorova – Adobe Stock]

Lees meer

Submit a Comment