Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

E-businessboard | December 13, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Bitcoin zo goed als onbruikbaar geworden als betaalmiddel

Valve is de uitbater van Steam, de met afstand grootste digitale pc-marktplaats voor games. Ze kondigden vandaag aan dat ze stoppen met het accepteren van Bitcoin-betalingen voor games. De belangrijkste reden is dat Bitcoin naar hun zeggen ‘te volatiel’ is geworden.

Je zou misschien denken dat Valve juist blij is met elke inkomende 0,01 Bitcoin, want die wordt meer waard nadat ‘ie is overgemaakt. Het probleem zit ‘m echter in de transactiekosten.

Wisselgeld

Een van de manieren waarop de mensen die Bitcoin ‘mijnen’ worden aangespoord om dat te doen is dat ze een kleine bonus krijgen voor elke transactie die ze in de blockchain zetten. Toen Valve Bitcoin begon te accepteren als betaalmiddel zat die extra transactiekost op ongeveer 20 cent, maar inmiddels is het vanwege de waanzinnige waardestijging en drukte op de Bitcoin-transactiemarkt veel duurder.

Als je wil dat je Bitcoin-transactie vandaag de dag een beetje op tempo wordt doorgevoerd (want mijners kiezen doorgaans de transacties die het meeste transactiebonus opleveren) moet je rond de 20 euro aan transactiekosten betalen. Zelfs dan moet je maar hopen dat de transactie snel genoeg wordt gedaan, anders klopt het bedrag niet meer met de Bitcoin-waarde.

Op dit punt is het onhoudbaar geworden om Bitcoin als betalingsmethode te kunnen blijven ondersteunen. Wellicht zullen we in de toekomst opnieuw evalueren of het kan terugkomen.

– Valve

Lees meer

Submit a Comment