Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

E-businessboard | December 13, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Tele2: 06-sim in iets anders dan telefoon betekent afsluiting

Tweakers heeft goed gespot dat Tele2 bij het afsluiten van een abonnement klanten laat beloven dat ze alleen maar een 4G-telefoon gebruiken met hun abonnement. Als klanten daarna toch hun simkaart in welk ander apparaat dan ook gebruiken als datakaart worden ze door Tele2 na twee weken afgesloten.

Volgens de provider is dat bedoeld om misbruik tegen te gaan. Dat klinkt raar – en is het feitelijk ook – maar er zit wel een reden achter: schaarste aan 06-nummers. Daarom heeft de Autoriteit Consument en Markt regels opgesteld voor het gebruik van mobiele nummers.

097 de gekste

Je hebt naast de 06-nummers die we kennen ook de 097-nummers. Die hebben twaalf cijfers en zijn prima geschikt voor alle toepassingen anders dan bellen in een telefoon, zoals slimme meters of thermostaten, dongles, alarmsystemen of tablets.

De ACM heeft heel duidelijk gemaakt dat het verboden is om 06-nummers voor al dat soort diensten in te zetten. Gebeurt dat wel en doet de provider daar niks aan, dan wordt de provider verantwoordelijk gehouden en kan het nummer ingetrokken worden en de provider een boete krijgen. Het aandeel 097-nummers stijgt gestaag, maar er wordt blijkbaar toch nog te veel gesjoemeld.

tele2-bevestiging
De bevestiging van Tele2. Screengrab: Tweakers

Lees meer

Submit a Comment